Előzetes bejelentkezés:
„Elérhetőség” menüpontban
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
  • alt
  • alt
  • alt
  • alt
  • alt
  • alt
  • alt
  • alt
  • alt

Kezelő orvos

STD (sexually transmitted diseases)
bőr- és nemigyógyászat, kozmetológia, allergológia és immunulógia

STD (sexually transmitted diseases)

A hüvelyi váladékozás természetes folyamat. Sok esetben nem könnyű eldönteni, hogy mikor van szó kóros ok miatt kialakuló hüvelyi folyásról, és mikor csak bővebb hüvelyi váladékozásról. Kóros okra utal, ha a hüvelyi váladék színe sárgás, esetleg barnás, szürkés, zöldes vagy friss vérrel festenyzett lesz, szintén betegségre utal, ha a hüvelyváladék állaga megváltozik, például habos vagy darabos, túrós állagú lesz, illetve ha szaga kellemetlenné válik.

Amennyiben bizonyos szubjektív panaszok is társulnak a hüvelyi váladékozáshoz, vagy ezek a szubjektív panaszok önmagukban jelentkeznek, akkor is javasolt egy orvosi kivizsgálás: ilyen például a viszketés, az aktus alatti hüvelyi fájdalom, a hüvelyi égő érzés jelentkezése.

STD (sexually transmitted diseases) from Mátyásföld Klinika on Vimeo.

Hüvelyi folyások és okai

A hüvelyi folyások oka bakteriális, gombás vagy parazita okozta fertőzés lehet. Ezek kialakulására hajlamosíthat például az ismételt vagy tartós antibiotikum-szedés, az alacsony ösztrogénszint, sérülékenyebb hüvelyi nyálkahártya, gyakori irrigálás, immunhiányos állapot, cukorbetegség.

Az egyik leggyakoribb hüvelyi ok a Candida albicans okozta gombás folyás, melynél gomba a normál flóra tagja, de ha elszaporodik, akkor tüneteket okoz. A gombás fertőzésre jellegzetes tünet a kínzó szeméremtesti viszketés, a sárgásfehér túrós jellegű csapadékos váladék.

Gyakran okoz hüvelyi folyást a Gardnerella vaginalis nevű baktérium, ezt a típusú hüvelyi fertőzést bakteriális vaginózisnak nevezzük. Oka a hüvely normál flórája egyensúlyának felborulása, csökken a tejsavbaktériumok száma, így teret nyernek a kórokozó baktériumok. Jellemző tünete a szürkésfehér, halszagú hüvelyi folyás.

Egyéb baktériumok is gyakran okozhatnak hüvelyi folyást, igen jellegzetes például az emésztőszervben élő baktériumtörzsek kiváltotta fertőzés (például az E. coli), illetve ritkábban a nemi úton terjedő kórokozók (például Gonorrhoea Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma baktériumok) okozta hüvelygyulladás.

Szintén gyakori kórokozó a Trichomnas vaginalis, mely a paraziták közé tartozik, nemcsak nemi úton, de közös fürdővel, törölközővel is terjed, fő tünete a viszketés és a zöldes, zöldessárgás habos jellegű hüvelyfolyás.

Nemi úton még vírusokat is át lehet adni a partnernak. Ilyenek a Herpes, HIV, HPV és Hepatitis kórokozói.

Hüvelyi folyások diagnosztizálása a Mátyásföld Klinikán

Ha hüvelyi folyása, vagy egyéb hüvelyi vagy szeméremtesti panasza van, ne habozzon megkeresni a Mátyásföld Klinika nemi gyógyászatát. Dr. Stehlich Gábor lesz a segítségére, aki segít diagnosztizálni a betegséget, hiszen a hüvelyi folyásoknak számos fajtája van. Csak akkor lehet ezeket a betegségeket korrekten kezelni, ha tudjuk pontosan mi a kiváltó tényező. A tenyésztési erdmény birtokában célzottan tudjuk kezelni pácienseinket. A rendelés során a nemi úton terjedő betegségek teljes körű vizsgálatára kerül sor. Nemi gyógyászatra, (más néven STD-rendelésre) telefonon lehet bejelentkezni, rendelés hétfőn, szerdán és csütörtökön egész nap van.

A hüvelyi folyások oka sok esetben csak részletes kivizsgálás során deríthető ki, érdemes a panaszok gyors kezelése és a szövődmények megelőzése miatt mielőbb felkeresni rendelőnket! A klinikánkon kellemes környezetben és a legmodernebb berendezésekkel várja Önöket Dr. Stehlich Gábor!

 

Áraink

Árak megtekintéséhez kattintson ide!

» Szakrendelések » Vizsgálatok » STD (sexually transmitted diseases)