Előzetes bejelentkezés:
„Elérhetőség” menüpontban
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
 • alt
 • alt
 • alt
 • alt
 • alt
 • alt
 • alt
 • alt
 • alt

Kezelő orvos

Elektrosebészet, radiofrekvenciás eltávolítás, lézersebészet
bőr- és nemigyógyászat, kozmetológia, allergológia és immunulógia

Elektrosebészet, radiofrekvenciás eltávolítás, lézersebészet

Jóindulatú növedékek eltávolítása

 • vírusszemölcsök
 • fibromák
 • érdaganatok

Olyan elváltozásokat távolítunk el ezekkel a módszerekkel, ahol nem kell szövettani vizsgálat. Természetesen festékes anyajegyeket, rosszindulatú bőrdaganatokat csak sebészi úton, kimetszéssel távolítunk el és szövettani feldolgozást végzünk.

A Mátyásföld Klinikán a legjobb kezekben van

Klinikánk dolgozói sokéves szakmai gyakorlat birtokában végzik munkájukat, szívvel-lélekkel a beteg érdekeire fókuszálva. Legyen a bőrön tapasztalt elváltozás akár jó, akár rosszindulatú, pácienseink a legmodernebb kezelési módszerekben részesülnek. Mindez várakozási idő nélkül, egy előzetesen egyeztetett időpontban történik.

A bőrön előforduló növedékek eltávolítását a Mátyásföld Klinikán Dr. Stechlich Gábor, bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus doktor végzi.

Jóindulatú bőrnövedékek elektrosebészeti illeve kryosebészeti eltávolitása from Mátyásföld Klinika on Vimeo.

Kryosebészet és elektrosebészet, radiofrekvenciás eltávolítás, lézersebészet

Ahogy öregszik bőrünk, egyre nagyobb valószínűséggel jelennek meg rajta az öregedéssel szinte törvényszerűen együtt járó kis növedékek. Ezek többnyire apró érdaganatocskák, hám- eredetű, jóindulatú növedékekvagy fibromák. Leggyakoribb előfordulási helyük a nyak, de számíthatunk megjelenésükre a hónalj környékén és a combhajlatban is.
Ezek a növedékek nem jelentenek egészségügyi kockázatot. Bár dörzsölés hatására begyulladhatnak, rosszindulatú elváltozássá sohasem fajulnak. Eltávolításuk inkább esztétikai problémák miatt válhat szükségessé.

A növedékek eltávolítása

A műveletre számos módszer használható. Az elektrosebészeti eljárás során radiohullámok lokálisan hőt gerjesztenek, és a kezelt terület ezáltal vágásra vagy párologtatásra alkalmassá válik. A vágás csak minimális sérülést okoz a bőrön, így az igen gyorsan gyógyul, és számottevő hegképződésre sem kell számítani.

A lézersebészet egyik nagy előnye, hogy a lézersugár segítségével éppúgy lehet vágni, mint a szikével, viszont nem érünk hozzá a bőrhöz, ezért nem kell kontakt fertőzéstől tartani.

A radiofrekvenciás és a lézeres eljárások alternatívájaként alkalmazható kryosebészeti eljárás is, melynek során az eltávolítandó szövetek roncsolását -190 Celsius fokon, folyékony nitrogénnel végzik.

A fent említett eljárások nem igényelnek utólagos szövettani vizsgálatot. Amennyiben a dermatoszkópos vizsgálat diagnózisa szerint az elváltozás festékes anyajegy vagy rosszindulatú daganat, az eltávolítás csak sebészileg, kimetszéssel végezhető el. Ilyen esetben mindig szövettani feldolgozás következik a műtét után.

Áraink

Árak megtekintéséhez kattintson ide!

» Szakrendelések » Kezelések » Elektrosebészet, radiofrekvenciás eltávolítás, lézersebészet